marți, 6 august 2013

ISTORIA EUROVISION ( continuare 3 )


A 46-a ediție s-a ținut la Parkenstadion în orașul Copenhaga din Danemarca, pe 12 mai 2001.Au participat 23 țări. Câștigător Tanel Padar, Dave Benton & 2XL din Estonia, cu melodia Everybody.

Copenhaga

A 47-a ediție s-a ținut la Saku Suurhall în orașul Tallinn din Estonia, pe 25 mai 2002.Au participat 24 țări. Câștigător Marie N din Letonia, cu melodia I Wanna.

Tallinn  


A 48-a ediție s-a ținut la  Skonto Olympic Hall în orașul Riga din Letonia, pe 24 mai 2003.Au participat 26 țări. Câștigător Sertab Erener din Turcia, cu melodia Everyway That I Can.Este pentru prima dată în istoria concursului când un cântec este cântat într-o limbă inventată (melodia Sanomi cântată de Urban Trad din Belgia).

Riga 

A 49-a ediție s-a ținut la Abdi Ipkeci Sports Centre în orașul Istanbul din Turcia, pe 15 mai 2004.Au participat 24 țări în finală . Câștigător Ruslana din Ucraina, cu melodia Wild Dances.Se introduce Semi - Finala Pentru prima oară în istoria concursului, imediat după terminare se lansează un DVD, cuprinzând si semi - finala si finala concursului.

Istanbul 


A 50-a ediție s-a ținut la Palats Sportu în orașul Kiev din Ucraina, pe 21 mai 2005.Au participat 24 țări în finală. Câștigător Helena Paparizou din Grecia, cu melodia My Number One.Este pentru prima oară în istoria concursului când câștigă un concurent venit din pre - calificări.România, care a câștigat semi - finala, se clasează pe locul trei (cea mai bună pozitie de la participare).La Copenhaga are loc un spectacol aniversar ,,Congratulations" în care se alege cel mai bun cântec Eurovision din toate timpurile.Câștigător Waterloo cântat de  formația suedeză ABBA.

Kiev 


A 51-a ediție s-a ținut la Olympic Indoor Hall în orașul Atena din Grecia, pe 20 mai 2006.Au participat 24 țări în finală . Câștigător Lordi din Finlanda, cu melodia Hard Rock Hallelujah.

Atena 


A 52-a ediție s-a ținut la Hartwall Arena în orașul Helsinki din Finlanda, pe 12 mai 2007.Au participat 24 țări în finală . Câștigător Marija Šerifović din Serbia, cu melodia Molitva.Este pentru prima oară în istoria concursului când se transmite în format HD (High Definitions).

Helsinki 


A 53-a ediție s-a ținut la Belgrade Arena în orașul Belgrad din Serbia, pe 24 mai 2008.Au participat 25 țări în finală. Câștigător Dima Bilan din Rusia, cu melodia Believe (după ce în prima semi - finală s-a clasat doar pe locul trei).Este pentru prima oară în istoria concursului când au loc două semi - finale a câte 19 concurenți.

Belgrad 


A 54-a ediție s-a ținut la Olimpiysky Arena în orașul Moscova, pe 16 mai 2009.Au participat 25 țări în finală.Câștigător Alexander Rybak din Norvegia, cu melodia Fairytale.

Moscova 


A 55-a ediție s-a ținut la Telenor Arena în orașul Oslo din Norvegia, pe 29 mai 2010.Au participat 25 țări în finală. Câștigător Lena din Germania, cu melodia Satellite.

Oslo 


A 56-a ediție s-a ținut la Fortuna Düsseldorf Arena (Espirit Arena) în orașul Düsseldorf din Germania, pe 14 mai 2011.Au participat 25 țări în finală. Câștigător Ell/Nikki din Azerbaijan, cu melodia Running Scared.

Düsseldorf 
 

A 57-a ediție s-a ținut la Crystal Hall în orașul Baku din Azerbaijan, pe 26 mai 2012.Au participat 26 țări în finală. Câștigător Loreen din Suedia, cu melodia Euphoria.

Baku 


A 58-a ediție s-a ținut la Malmö Arena în orașul Malmö din Suedia, pe 18 mai 2013.Au participat 26 țări în finală. Câștigător Emmelie de Forest din Danemarca, cu melodia Only Teardrops.

Malmö 


A 59-a ediție (Finala) va avea loc pe 10 mai 2014, iar Semi - Finalele pe 6 mai, respectiv 8 mai.Trei orașe daneze sunt încă în cursă pentru a găzdui emisiunea TV preferată din Europa în 2014.
Până atunci să ne reamintim câștigătorii de la începutul concursului și până azi.VA URMA
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu