marți, 6 august 2013

ISTORIA EUROVISION ( continuare 2 )
A 31-a ediție s-a ținut la Grieghallen în orașul Bergen din Norvegia, pe 3 mai 1986. Au participat 20 țări. Câștigător Sandra Kim din Belgia (care devine cel mai tânăr câștigător al concursului, ea având 13 ani, dar RTBF ,,Radio Télévision Belge Francophone'' declară fals organizatorilor, că are 15 ani), cu melodia J'aime La Vie.

Bergen

A 32-a ediție s-a ținut la Palais de Centenaire în orașul Bruxelles din Belgia, pe 9 mai 1987. Au participat 22 țări. Câștigător Johnny Logan din Irlanda (care devine primul cântăreț ce câștigă de două ori concursul,  în calitate de cântăreț), cu melodia Hold Me Now.

Bruxelles

A 33-a ediție s-a ținut la Royal Dublin Society, Simmonscourt Pavillon în orașul Dublin din Irlanda, pe 30 aprilie 1988. Au participat 21 țări. Câștigător Céline Dion din Elveția (de fapt e canadiancă născută la Charlemagne,Québec, dar concurând pentru Elveția), cu melodia Ne Partez Pas Sans Moi.

Dublin

A 34-a ediție s-a ținut la Palais de Beaulieu în orașul Lausanne din Elveția, pe 6 mai 1989. Au participat 22 țări (este ediția în care participă concurenții Nathalie Pâque de 11 ani din Franța, care devine cea mai tânără concurentă din istoria concursului si Gili de 12 ani din Israel). Câștigător Riva din Yugoslavia, cu melodia Rock Me.

Lausanne

A 35-a ediție s-a ținut la Koncertna Dvorana Vatroslav Lisinski  în orașul Zagreb din Yugoslavia, pe 5 mai 1990. Au participat 22 țări. Câștigător Toto Cutugno din Italia, cu melodia Insieme 1992 (ca o anticipare a finalizării pieței unice europene la sfârșitul anului 1992).

Zagreb

A 36-a ediție s-a ținut la Studio 15 de Cinecittà în orașul Roma din Italia, pe 4 mai 1991.Au participat 22 țări. Câștigător Carola din Suedia, cu melodia Fångad Av En Stormvind.Două țări.au ieșit la egalitate de puncte(146), Franța și Suedia, însă a fost declarată câștigătoare Suedia,după regulamentul nou creat  în 1989 (ambele au avut același număr de voturi de 12 puncte, însă Suedia a avut un număr mai mare de voturi de 10 puncte.

Roma

A 37-a ediție s-a ținut la Isstadion, MalmöMässan în orașul Malmö din Suedia, pe 9 mai 1992.Au participat 23 țări. Câștigător Linda Martin din Irlanda, cu melodia Why Me?.Melodia este compusă de Johnny Logan, care astfel câștigă pentru a treia oară concursul dar de data asta în calitate de compozitor.

Malmö

A 38-a ediție s-a ținut la Green Glens Arena în orașul Millstreet din Irlanda, pe 15 mai 1993.Au participat 25 țări. Câștigător Niamh Kavanagh din Irlanda,cu melodia In Your Eyes.Este primul an în care se organizează pre-calificări.România nu trece de aceastâ fazâ (Dida Drâgan ne-a reprezentat).

Millstreet 

A 39-a ediție s-a ținut la The Point Theatre în orașul Dublin din Irlanda, pe 30 aprilie 1994.Au participat 25 țări. Câștigător Paul Harrington and Charlie McGettigan din Irlanda, cu melodia Rock 'n' Roll Kids.Este pentru prima dată în istoria concursului când o țără câștigă de trei ori consecutiv concursul.La această ediție debutează si România, alături de Estonia,Lituania,Rusia,Polonia,Ungaria și Slovacia.

Dublin

A 40-a ediție s-a ținut la The Point Theatre în orașul Dublin din Irlanda, pe 13 mai 1995.Au participat 23 țări. Câștigător Secret Garden din Norvegia, cu melodia Nocturne.A fost prima dată în istoria concursului când o țără organizează de trei ori consecutiv concursul.

Dublin

A 41-a ediție s-a ținut la Oslo Spektrum în orașul Oslo din Norvegia, pe 18 mai 1996.Au participat 23 țări. Câștigător Eimear Quinn din Irlanda, cu melodia The Voice.Irlanda stabilește un nou record câștigând pentru a șaptea oară concursul.

Oslo

A 42-a ediție s-a ținut la The Point Theatre în orașul Dublin din Irlanda, pe 3 mai 1997.Au participat 25 țări. Câștigător Katrina and The Waves din Regatul Unit cu melodia Love Shine A Light.

Dublin


A 43-a ediție s-a ținut la National Indoor Arena în orașul Birmingham din Regatul Unit, pe 9 mai 1998.Au participat 25 țări. Câștigător Dana International din Israel, cu melodia Diva.Este pentru prima oară în istoria concursului când câștigă un transsexual.

Birmingham

A 44-a ediție s-a ținut la Usshishkin Hall in the International Convention Centre în orașul Ierusalim din Israel, pe 29 mai 1999.Au participat 23 țări. Câștigător Charlotte Nilsson din Suedia, cu melodia Take Me To Your Heaven.Este anul în care este înlăturată regula ca fiecare participant să cânte în limba proprie.Este pentru prima oară în istoria concursului când se cântă fără orchestră, folosindu-se doar negative.

Ierusalim

A 45-a ediție s-a ținut la Globen Arena în orașul Stockholm din Suedia, pe 13 mai 2000.Au participat 24 țări. Câștigător Olsen Brothers din Danemarca, cu melodia Fly On The Wings Of Love.Pentru prima
oară în istoria concursului se lansează un CD oficial cu toate cele 24 de melodii.De atunci în fiecare an se lansează CD-uri cu toate melodiile din concurs.

Stockholm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu