marți, 6 august 2013

ISTORIA EUROVISION ( continuare 1 )
A 16-a ediție s-a ținut la Gaiety Theatre  în orașul Dublin din Irlanda, pe 3 aprilie 1971. Au participat 18 țări. Câștigător Séverine din Monaco, cu melodia Un Banc, Un Arbre, Une Rue.

Dublin

A 17-a ediție s-a ținut la Usher Hall  în orașul Edinburgh din Regatul Unit, pe 25 martie 1972, deoarece Monaco a refuzat să organizeze concursul (zvonurile sugerau că Monaco nu ar fi avut finanțele necesare organizării). Au participat 18 țări. Câștigător Vicky Leandros din Luxemburg, cu melodia Après Toi.

Edinburgh

A 18-a ediție s-a ținut la Nouveau Théâtre Municipal în orașul Luxemburg-ville din Luxemburg, pe 7 aprilie 1973. Au participat 17 țări. Luxemburg devine prima țară care câștigă ''curat'' de două ori consecutiv concursul. Câștigător Anne-Marie David din Luxemburg, cu melodia Tu Te Reconnaîtras.

Luxemburg


A 19-a ediție s-a ținut la The Dome în orașul Brighton din Regatul Unit, pe 6 arilie 1974, deoarece Luxemburg a refuzat să organizeze din nou concursul. Au participat 17 țări. Câștigător ABBA din Suedia cu melodia, Waterloo.

Brighton

A 20-a ediție s-a ținut la St. Eriks Mässan Alvsjö în orașul Stockholm din Suedia, pe 22 martie 1975. Au participat 19 țări. Câștigător Teach-In din Olanda, cu melodia Ding-a-Dong.

Stockholm

A 21-a ediție s-a ținut la Nederlands Congresgebouw în orașul Den Haag din Olanda, pe 3 aprilie 1976. Au participat 18 țări. Câștigător  Brotherhood of Man din Regatul Unit, cu melodia Save Your Kisses For Me.

Den Haag

A 22-a ediție s-a ținut la Wembley Conference Centre în orașul Londra din Regatul Unit, pe 7 mai 1977.Au participat 18 țări. Câștigător Marie Myriam din Franța, cu melodia L'oiseau Et L'enfant.


Londra


A 23-a ediție s-a ținut la Palais des Congrès în orașul Paris din Franța, pe 22 aprilie 1978. Israel este prima țară din afara ariei geografice a Europei care câștigă concursul Au participat 20 țări. Câștigător Izhar Cohen and the Alphabeta din Israel, cu melodia Abanibi.

Paris

A 24-a ediție s-a ținut la Binyanei Ha'ouama Centre în orașul Ierusalim din Israel, pe 31 martie 1979. A fost prima ediție în afara ariei geografice a Europei. Israel devine prima țară din afara ariei geografice a Europei care câștigă de două ori consecutiv concursul. Au participat 19 țări. Câștigător Milk and Honey din Israel, cu melodia Hallelujah.

Ierusalim

A 25-a ediție s-a ținut la Nederlands Congresgebouw în orașul Den Haag din Olanda, pe 19 aprilie 1980, deoarece Israel a refuzat să organizeze din nou concursul. Au participat 19 țări. Câștigător Johnny Logan din Irlanda, cu melodia What's Another Year.

Den Haag

A 26-a ediție s-a ținut la Royal Dublin Society, Simmonscourt Pavilion în orașul Dublin din Irlanda, pe 4 aprilie 1981. Au participat 20 țări. Câștigător Bucks Fizz din Regatul Unit, cu melodia Making Your Mind Up.

Dublin

A 27-a ediție s-a ținut la Harrogate Conference Centre în orașul Harrogate din Regatul Unit, pe 24 aprilie 1982. Au participat 18 țări. Câștigător Nicole din Germania cu melodia Ein Bißchen Frieden.

Harrogate

A 28-a ediție s-a ținut la Rudi-Sedlmayer-Halle în orașul München din Germania, pe 23 aprilie 1983. Au participat 20 țări. Câștigător Corinne Hermès din Luxemburg, cu melodia Si La Vie Est Cadeau.

München

A 29-a ediție s-a ținut la Théâtre Municipal  în orașul Luxemburg din Luxemburg, pe 5 mai 1984. Au participat 19 țări. Câștigător Herrey's din Suedia, cu melodia Diggi-loo Diggy-ley.

Luxemburg

A 30-a ediție s-a ținut la Scandinavium în orașul Gothenburg din Suedia, pe 4 mai 1985. Au participat 19 țări. Câștigător Bobbysocks din Norvegia, cu melodia La Det Swinge.

Gothenburg


2 comentarii:

  1. Felicitari pentru postarile despre Eurovision.
    O munca multa ai tras dar ai facut un lucru foarte bun , pentru cei ca mine , si pentru altii , care sunt interesati despre Istoria Eurovision si participantii sai !
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri Alina.Ma bucur daca am reusit sa fac ceva bun si util pentru cei interesati.Am incercat sa adun informatii cat mai exacte si utile...dar zic eu si interesante,despre acest concurs-fenomen si despre concurenti.Ar mai fi loc de foarte multe informatii interesante....dar scopul meu a fost sa adun informatii cat mai concentrate si sa nu dezvolt exagerat subiectul,astfel,cred eu,am reusit sa redau esentialul despre acest concurs si istoria lui.

    RăspundețiȘtergere