duminică, 4 martie 2012

Nu ne vindem tara....o dam pe degeaba.

Prin anii `90 se lansase sloganul "Nu ne vindem tara",slogan lansat de fostii specialisti in propaganda ai P.C.R (Partidul Comunist Roman,pentru cei care nu stiu),specialisti care serveau in anii de dupa 1989 noii puteri neo-comuniste.
Frumos slogan si cu impact la popor,dar sa vedem ce s-a ascuns in spatele lui...
Pai ce sa se ascunda,decat distrugerea tarii si avutiei nationale...insa nu "pe degeaba" ci contra unor comisioane frumusele.
Sa vedem de exemplu cum s-a distrus agricultura Romaniei : s-au retrocedat pamanturile catre populatie,desfiintand C.A.P-urile (Cooperativele Agricole de Productie),I.A.S-urile (Intreprinderile Agricole de Stat),fermele de animale si grajdurile au fost lasate la voia localnicilor...care s-au grabit sa ia din ele tot ce au apucat.Pana si canalele de irigatii care se intindeau pe mii de kilometrii au fost lasate prada celor ce le-au devastat si distrus (furand dalele de beton ce taluzau malurile,pompele de apa,tevile de irigatii si tot ce le-a cazut in mana),astazi nemaiexistand din maretele canale,decat vagi relicve.
Cum au contribuit aceste lucruri la distrugerea agriculturii?...simplu si logic.
C.A.P-urile si I.A.S-urile erau dotate cu baza materiala si cu utilajele necesare pentru desfasurarea unei activitati agricole moderne,performante.
Taranii degeaba au primit pamantul inapoi,neavand utilajele necesare nu au reusit sa lucreze pamantul,la modul cum era lucrat inainte de `89.E drept ca nu au primit nici sprijin real(ca declarativ,au primit),pentru achizitionarea de utilaje necesare.
Si atunci cum sa mai poti face agricultura in Romania?
O sa spuneti ca aici trebuia sa intervina "economia de piata",ca asa-i in capitalism,in democratie.Ca fiecare trebuia sa lupte singur,nu sa astepte cu mana intinsa dupa sprijin si ajutor...insa eu va spun ca NU...NU AVETI DREPTATE,pentru ca nu vorbim aici despre confectionarea de jucarii,ci despre o ramura de interes NATIONAL,chiar STRATEGIC as putea zice acum in contextul acesta mondial de azi,cand se bate atata moneda pe asigurarea hranei la nivel mondial.
Este adevarat ca au aparut si agricultori si fermieri care "au reusit" pe "forte proprii" sa dezvolte afaceri in agricultura si zootehnie,dar acestia au reusit datorita faptului ca au relatii in mediul politic romanesc si sunt mai toti ,fosti directori de prin Ministerul Agriculturii sau fosti presedinti de C.A.P si I.A.S.
Pentru ce s-a procedat in felul acesta,de s-a distrus tot ce exista in agricultura romaneasca?....pentru ca sa se poata da tara "pe degeaba",contra unor comisioane grase,de catre noii veniti la putere dupa1989.
Cum puteti explica faptul ca taranul nu a fost ajutat sa poata lucra pamantul,dar a primit pamantul inapoi?...chiar atat de inconstienti sa fi fost cei ce au decis sa restituie pamantul?
Ce explicatie aveti la faptul ca desi nu au primit sprijin sa poata lucra pamantul,taranii trebuie sa plateasca o amenda de vre-o 400 RON/ha pentru nelucrarea lui....are vre-o logica treaba asta?
Eu zic DA...totul are o explicatie...TREBUIA restituit pamantul inapoi la populatie,insa populatia NU TREBUIA sa primeasca sprijin in lucrarea pamantului,TREBUIAU mai apoi introduse IMPOZITE si AMENZI care sa faca populatia sa renunte singura si de bunavoie la pamant.
Daca aveti curiozitatea sa va informati,la ora actuala exista foarte multi "Investitori"straini in agricultura romaneasca,"Investitori" care au cumparat sute de hectare de pamant agricol,la preturi de nimic.O sa spuneti ca nu-i nimic rau in asta,ca nu ia pamantu-n spate si pleaca cu el...dar gresiti de ganditi asa.
Nu ia ce-i drept pamantu-n spate...dar...face ce vrea cu el,pentru ca-i al lui...si daca el vrea sa cultive ciulini...asta va cultiva.
Eu va spun ca planul pentru distrugerea agriculturii romanesti a fost mai diabolic si mai bine pus la punct decat v-ati putea imagina...si cum sa nu fie un plan de distrugere cand tot ce s-a facut dupa1989,a fost impotriva agriculturii romanesti.
Noii veniti la putere dupa `89 (care sunt acum raspanditi prin toate partidele politice) au facut in asa fel incat pamanturile agricole ale Romaniei sa ajunga incet,incet, in mana celor interesati de asta,contra unor sume mari de bani primite drept"comisioane".
Ce inseamna asta pentru noi?...RAU...chiar FOARTE RAU...si cum sa nu te ingrijorezi cand vezi un ministru al Agriculturii (Valeriu Tabara,cel care are trecut in CV la loc de cinste ca a colaborat cu Monsanto si care, conform dezvaluirilor WikiLeaks, vedea soia modificata genetic pe mesele romanilor in 2012) care este adeptul OMG-urilor,adica Organismelor Modificate Genetic,gandindu-te ca pamantul agricol al tarii nu mai e al romanilor ci al unor straini care pot cultiva asemenea organisme daca au si sprijin din partea Ministerului si a ministrului.
Cum sa nu cazi pe ganduri cand vezi ce s-a ales din faimosul Institut de Cercetari Agricole de la Fundulea?...in schimb avem Monsanto.
Cum sa nu-ti faci griji pentru SIGURANTA ta alimentara,cand stii ca Romania nu mai poate controla culturile agricole pentru simplul fapt ca nu prea mai are terenuri agricole in proprietate romaneasca.
Cum poate Romania sa mai aiba o gandire strategica in agricultura,cand terenurile agricole au ajuns in proprietatea strainilor...nu a romanilor?
Cum sa nu te puna pe ganduri cand Romania este prima si singura tara care a semnat aplicarea Codex Alimentarius?
Cum sa nu ajungi la concluzia ca sloganul "Nu ne vindem tara" s-a transformat in...o dam pe degeaba,chiar daca pentru cei care au aplicat planul de distrugere al agriculturii romanesti nu a fost chiar "pe degeaba", ci contra unor sume mari de bani.?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu